Tonny van der Weele
Copyright © 2007 by "Adri Hoeboer"  ∑  All Rights reserved  ∑  E-Mail: awmev@zeelandnet.nl
          Pamfletten door de RAF in de tweede wereldoorlog gestrooid.
Tonny van der Weele
Omdat Noord-Beveland in de route lag van de RAF vliegers naar het Roergebied om daar de Duitse oorlogsindustrie te bombarderen kwamen er dikwijls nachts pamfletten op Noord-Beveland neer.
Daar ik veel door de landerijen van mijn vaders boerderij zwierf vond ik regelmatig de uitgeworpen pamfletten.Soms als nieuw, soms beschadigd door weer en wind. Zoveel mogelijk overhandigde ik exemplaren aan mensen die ik meende te vertrouwen en vroeg om ze te lezen en door te geven. Of zij allemaal de pamfletten hebben doorgegeven betwijfel ik. Op het in bezit hebben van pamfletten stond de doodstraf en daarom gingen de pamfletten zo vlug mogelijk gelezen of ongelezen de brandende kachel in en voelden de mensen zich weer veilig nadat zij vernietigd waren. Daarom zijn ze zeer zeldzaam.
Zelf heb ik zoveel mogelijk een of meer exemplaren gehouden en gedurende de oorlog goed verborgen gehouden .Zij zijn altijd mijn trotse bezit geweest. Nu het mogelijk is via de computer te kopiŽren en op mijn site te zetten grijp ik deze kans om een ieder die daar interesses in heeft de inhoud te bekijken en te lezen . Bij het lezen krijg je meer inzicht over de gebeurtenissen van de oorlog en wat je voorouders hebben meegemaakt in die jaren.
Ik wens U veel kijk en leesplezier aan deze unieke verzameling.
Tonny van der Weele.
**** Handboek****
**** Pamfletten 1****
**** Pamfletten 2****
**** Pamflet De Wervelwind no1. April 1942 ****
**** Pamflet de Wervelwind no 3 Juni 1942****
**** Pamflet de Wervelwind no 10, April 1943****
**** Pamflet de Wervelwind no 19, Februari 1944****
**** Die andere Seite****